torsdag 19 maj 2011

Sökträning utanför huset....

Jag insåg först igår vad härligt det är att kunna gå runt knuten och träna sök precis utanför huset! Terra och jag gick en runda för att reka lite och vallade därmed upp ett litet område lagom för tre skick. Skogen utanför är lite lurig med alla värn och vallgravar. Kom fram till att rutan fick bli en korridor på ett ställe då det mitt i rutan fanns en vallgrav som inte syntes från stigen, inte så kul att skicka T i flygande fläng och se henne stå på örona ner i en vallgrav....

Mina goda vänner kom förbi med sin valp, en underbar liten tjej på 14 veckor. Vi började med henne, vi gick ut en bit i rutan och lämnade husse efter litet mys och godismumsande. Lillflickan hade dock hunnit glömma att vi lämnat husse i skogen när vi vände upp för att hitta honom. Efter en synretning och lite avancerande framåt tillsammans med matte hittade hon sin kära husse. Konstigt att det finns männsikor i skogen verkade hon tycka :)

Vi gjorde om övningen med kortare avstånd och med matte i skogen. Lillan är nämligen lite mattekär och hade lite svårt att ta sig ut till husse själv första gången. Andra övningen gick väldigt bra och även tredje. Superkul! Lite intressant att se exakt hur kort ett valpminne är :)

Så var det då dags för Terris. Iförd snyggaste munderingen (nytt tjänstetecken och sin nästan oanvända norskrulle) gjorde hon ett jättefint jobb. Tre skick totalt med promenad ut med figuranten första skicket, figurant som gick vidare andra skicket och X-figurant på tredje. Tredje skicket gick i väldigt snårig skog, jag såg henne ca 15 m innan hon helt försvann. Hon gick ut jättefint och hittade galant. Ingen tvekan där inte :)

Efter träningen gick vi en skogsrunda med valpisen, härligt tyckte Terra som drog några riktiga kelpieryck. Till slut stod valpen stilla och bara tittade på den galna svarta faran som kutade runt i ilfart :)

Har även börjat om från grunden med markeringarna. Just nu handlar det om att hålla fast o inget annat. Tänkte försöka avancera det fort så att vi har hunnit en bit till lägret i Piteå.

Regnet öser ner och på schemat idag står en tur till Leos lekland med grannarna.

drippdropp

Inga kommentarer: