fredag 18 juli 2008

Mera spår

Nu får vi se om spårträningen ger något resultat. Har provat något som kallas "dragare". Har lånat inspiration från krokasmeden.com.

A-L och jag provade och första gången var kanske inte fullt så lyckat, vi fick inte riktigt till det som det var tänkt. Däremot hade min hund spårintresse!!! Spåret var inte speciellt långt men det fanns störning i form av närliggande hus och därmed även luftburen människovittring, hon stannade upp och kollade lite men valde sedan att fortstätta i spåret. Vet inte om det var den nya dragningen i spåret eller om det var godisspåren förra träningen som gett resultat men det var roligt att se en förbättring i alla fall!

Ska prova att göra om övningen med dragare nu när vi vet hur den ska göras och se vad som händer. Ska även prova att göra "tipp-tapp-spår", även det med inspiration ffrån en kurs jag gick med Grim för krokasmederna. Då läger man ett rakt spår som är ca 50-100 m långt där man trippar fram som en liten tomtenisse i spåret, allstå med korta korta steg. Man är noga med att snitsla i spåret för att vet exakt var man gått, spåret ska ligga ca en timme och direkt innan man ska gå spåret med hunden går man det igen med normala steg. Detta för att öka hundens intresse och få den att spåra med låg nos. Ska försöka spåra ett flertal ggr per vecka ett tag nu och ligga lite lågt med söket ett tag för att se om det blir annorlunda .

1 kommentar:

C sa...

Kan tänka mig att det kan se rätt skumt ut för en ickehundmänniska att se någon trippa fram som en tomtenisse i skogen, ha ha!

Ser fram emot att drilla er i lydnad, saknar hunderiet just nu!

Kram kram

Camilla